fbpx U toku prijave na obuku za certificiranje poljoprivrednih savjetodavaca na Biotehničkom fakultetu Bihać

U toku prijave na obuku za certificiranje poljoprivrednih savjetodavaca na Biotehničkom fakultetu Bihać

Home

U toku prijave na obuku za certificiranje poljoprivrednih savjetodavaca na Biotehničkom fakultetu Bihać

Na osnovu Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama (”Službene novine Federacije BiH”, broj 66/13), Pravilnika o obuci, certifikatu i registru poljoprivrednih savjetodavaca (”Službene novine Federacije BiH”, broj 38/15) te Programa teorijske i praktične obuke za certificiranje (”Službene novine Federacije BiH”, broj 103/17), Rješenjem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva broj: 04-2-24/1-321-9/18 I.J. od 27.03. 2018. godine, Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću je ovlašten za provođenje obuke propisane Programom teorijske i praktične obuke za certificiranje, provođenje polaganja stručnog ispita i izdavanje certifikata za poljoprivrednog savjetodavca i provođenje obuke propisane Programom obavezne godišnje obuke certificiranih savjetodavaca i izdavanje potvrde za slijedeće oblasti savjetodavne djelatnosti:

- Ratarstvo, povrtlarstvo, mehanizacija i ekonomika ovih proizvodnji,
- Voćarstvo, mehanizacija i ekonomika ove proizvodnje i
- Stočarstvo, akvakultura, mehanizacija i ekonomika ovih proizvodnji.

Shodno tome, obavještavamo zainteresirane kandidate da će početak obuke biti organiziran na Biotehničkom fakultetu, Univerziteta u Bihaću od dana 08.06.2019. godine.

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti zahtjev za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita na adresu: Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću, Luke Marjanovića bb 77000 Bihać, s naznakom "za obuku savjetodavaca". Uz zahtjev kandidat dostavlja u originalu ili ovjerenoj kopiji slijedeće dokumente:

- ličnu kartu,
- diplomu fakulteta (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine),
- potvrdu/uvjerenje o radnom iskustvu u struci završene visoke stručne spreme,
- dokaz o uplati iznosa utvrđene naknade troškova za pohađanje obuke, polaganje stručnog ispita i izdavanje certifikata.

Rok za prijavu kandidata je do 27.05.2019. godine.

Detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.

Topic
Objavio: Pon, 20/05/2019 - 15:16

Povezane vijesti

Back to top