Obustavljena nastava u novom objektu Druge srednje škole Cazin (VIDEO)

Učenici Druge srednje škole Cazin su započeli novu školsku godinu u novoizgrađenom objektu, u kojem pohađaju nastavu već tri godine, ali nakon sedam dana, 10. septembra nastava je obustavljena, te su isti vraćeni u stari objekat.

Naime, razlog za obustavu nastave u novom objektu je, kako nam je pojasnio direktor mr.sc. Zlatan Topić, problem sa dokumentacijom. Tačnije, Gradska uprava ne može dati upotrebnu dozvolu zbog pojedinosti koje nisu u skladu sa projektom.

Kako saznajemo od pojedinih profesora ove školske ustanove, sve normalno funkcionira već tri godine, međutim, direktor mr.sc. Zlatko Topić se ipak odlučio se prekine odvijanje nastave u novoizgrađenom objektu.

Iz tog razloga, posjetili smo objekat ove škole, gdje nas je primio direktor Topić te obrazložio trenutno stanje u školi.

Pri izgradnji objekta škole, jedan od donatora sredstava je turska agencija "Tika", čiji je uslov isključivo bio da općina Cazin prati radove koje će oni finansirati.

Pri okončanju radova uvidjelo se da određene pojedinosti nisu u skladu sa projektom gdje nadzorni organ ne želi primiti radove, a bez toga Grad Cazin ne može izdati upotrebnu dozvolu, odnosno rješenje.

Uprava škole je nakon toga kontaktirala izvođače, pojedini su popravili svoje radove kako bi bili u skladu sa projektom, dok drugi izvođači tvrde kako je odrađeno sve prema projektu te se ne žele dodatno izlagati troškovima i popravljati novoizgrađeni objekat Druge srednje škole Cazin.

Zbog sigurnosti djece, a i ne želeći preuzimati odgovornost za eventualne posljedice zbog tih nepravilnosti, direktor Topić je obustavio nastavu dok se iste ne poprave, te nastavu premjestio u drugi objekat.

O trenutnim aktivnostima u Drugoj srednjoj školi Cazin izjavu nam je dao direktor Zlatan Topić, koji je posjasnio o kakvim se nedostacima radi, kao i zbog čega nije sigurno da učenici pohađaju nastavu dok se ne otklonu određene nepravilnosti.