Očekivano: Đula Drini prošla u baražu i ide u osmi krug Zvezda Granda

r

Bilo je iznenađenje da Đula Drini večeras nije direktno osvojila osmi krug nego je sa ukupno četiri glasa tek otišla u baraž. 

Ova sezona Zvezda Granda ne nevjerovatno dobra i jaka, sa velikim brojem sjajnih pjevača. Dominiraju takmičari iz Bosne i Hercegovine, kojih je i večeras najviše direktno, ali i kroz baraž otišlo dalje.

Žiri je dobro primijetio da je glas Đule Drini umoran i da nije na očekivanom nivou bila. Previše radi i pjeva u zadnje vrijeme, putuje i drži koncerte širom svijeta. 

Već je sada Đula velika zvijezda, ale ne bi bilo dobro za nju dalje da prokocka šansu i da zvanično bude i pobjednica ovog velikog takmičenja, ako je to ikako moguće. Raditi se treba, pozive za nastupe prihvatiti isto, ali se mora voditi računa da se razvoj temeljito i racionalno planira, korak po korak i prilika koja je pružena i preko koje je Đula postala regionalno poznata ne bi se smjela ispustiti, jer se pokušava uzeti baš svaka tezga koja se pruži i nastup bilo gdje u svijetu on bio. 

Sigurni smo da će to Đula, posebno nakon večerašnjih komentara shvatiti i neće dozvoliti nadalje da bude dileme i teškog prolaska putem baraža, kad već ima sve elemente da to uradi direktno. 

Kako zasad stoje stvari, glavna konkurentkinja joj će biti Šejla Zonić koja je nevjerovatno dobra pjevačica i koja je osvojila i žiri i publiku i sve nas svojim energičnim i emotivnim nastupima dosada. 

Bilo kako, čestitamo Đuli i Šejli i svim ostalim odličnim kandidatima iz BiH i regiona koji su osvojili naredni krug takmičenja.