Poziv fotografima, ljubiteljima prirode i svim ekološki osvještenim Cazinjanima: Očistimo zajedno najljepši cazinski vidikovac

Jedan od najljepših pogleda na središte Cazina je definitivno vidikovac na Klenu. Tačka s koje vam se pruža najljepši pogled posebno je draga fotografima, kako amaterima, tako i profesionalcima. Zapravo, malo je onih koji neće poželjeti uslikati voljeni grad baš odavde.

Međutim, proljeće je doba godine koje je i na ovom lijepom i važnom mjestu otkrilo sav naš ljudski nemar, drskost i nepoštovanje prema onom što imamo. Sa vidikovca na Klenu još uvijek se može napraviti vrhunska fotografija grada, ali ako objektiv ili pogled spustite samo par centimetara niže, ugledat ćete sliku kakve bi se svako civilizirano biće zastidjelo. Ljudski otpad, plastične kese, stara ambalaža i još puno toga sada dominira ovom lokacijom.

Image

Za čišćenje i uklanjanje ove zajedničke sramote potrebno je više vrijednih ruku, sat ili dva laganog fizičkog rada i puno dobrog raspoloženja uz jedan skromni roštilj.

Pozivamo sve vas, ali posebno fotografe, koji najbolje znaju vrijednost ovog mjesta, da u subotu u 12h:00 sati dođete kod Tržnog centra Ljiljan te se zajedno uputimo na naš vidikovac i zajedničkim snagama očistimo divnu lokaciju Klen.

Čekamo vas!

Image