Očistiti srca u mubarek mjesecu

U organizaciji Aktiva žena “En – Nisa” Zavidovići, a u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Zavidovići, izveden prigodan program pod nazivom “U susret Ramazanu”.

Manifestacija je započeta učenjem odlomka Kur'ana, a brojnoj publici su se potom obratile gošće.

Između ostalih, Dženana Ahmić, koorinatorica Aktiva žena MIZ Vitez. Predstavila je rad članica Aktiva u toj općini, a grupa mališani iz Viteza, na čelu sa Lejlom Čerim Haskić, izveli su performans "Sjećanje na šehide". U nastavku, članice „En-Nise“ Zavidovići, upotpunile su program recitacijama i igrokazima.

Posebnu poruku ovom prilikom uputila je profesorica Muvedeta Halilović iz Sarajeva, diplomantica Al-Azhara u Kairu i dugogodišnja saradnica CEI “Nahla” na programima vjerske edukacije, te članica Svjetske unije islamskih učenjaka. Poručila je, da očistimo svoja srca u mubarek mjesecu.

-Tek kad se uspostavi ravnoteža između materijalnog i duhovnog, čovjek istinski može biti sretan. Ljudi trebaju biti podrška jedni drugima, bodriti jedni druge i držati se džemata u svim segmentima života da bi postigli uspjeh na oba svijeta. Ramazan je dar i taj dar treba iskoristiti da postanemo bolji ljudi, slijedeći upute Kur'ana-istaknula je Muvedeta Halilović.