Užas: Očuh do smrti tukao djevojčicu, a majka prikrila zločin

Istraga protiv Zorana Albića i Vesne Firulović, koji se sumnjiče da su u maju ove godine usmrtili djevojčicu, privodi se kraju u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Tako je juče postupajući zamjenik tužioca pozvao ponovo da se izjasne osumnjičeni na sve dokaze koje je tužilaštvo prikupilo tokom istrage.

Kako se saznaje, utvrđeno je da djevojčica nije preminula usljed pada sa zgrade, već od povreda koje joj je očuh nanio: dijete je imalo višestruke povrede glave i tjemena, prelome nadlaktice, prenosi Hayat.

U stanu u kojem se zločin desio pronađeni su tragovi krvi koji odgovaraju očuhu. Vještačenjem je utvrđeno da se Zoran Albić rasjekao po ruci i njome šamarao djevojčicu. Od udaraca koje je nanosio nesrećenom djetetu utvrđeno je da je njegova krv liptala na sve strane – ukazuje sagovornik upoznat sa slučajem.

Rezultati sprovedene istrage ukazali su da su očuh i majka pozvali taksi tek dva sata pošto je djevojčica preminula i to nakon što su se presvukli i nakon što su presvukli već mrtvo dijete.

Zatim su se uputili ka Hitnoj pomoći, gde su tvrdili da je djevojčica pala sa terase.

Advokat oca ubijene devojčice Lune Maja Atanasković rekla je povodom privođenja kraju istrage ubistva da očekuje da se protiv Zorana Albića podigne optužnica za teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna do 40 godina, dok za majku djeteta Vesnu optužnicu za napuštanje nemoćnog lica za koje prijeti kazna do osam godina zatvora.

Očekujem da će i u slučaju Zorana Albića i majke Vesne Firulović tužilaštvo predložiti maksimalnu kaznu zatvora – kaže Maja Atanasković za Blic.