Od danas dezinfekcija javnih objekata u Bosanskoj Krupi

Krupa

Danas počinje dezinfekcija javnih objekata u Bosanskoj Krupi. U svrhu preventivnih mjera sprečavanja zaraze koronavirusom prvo će biti dezinfikovana zgrada Općine Bosanska Krupa, a zatim svih ustanova, preduzeća.

Općinski štab civilne zaštite održao je vanrednu sjednicu na kojoj je donio odluku o korištenju sredstava posebne naknade u iznosu od 5.000 KM na ime sufinansiranja dezinfekcije objekata u svrhu sprečavanja koronavirusa. 

„Poduzimamo sve mjere koje su u našoj moći kako bismo se zaštitili i spriječili širenje koronavirusa. Jučer smo počeli prati i dezinfikovati ulice u općini, to nastavljamo raditi, a danas počinjemo sa dezinfekcijom svih javnih objekata, odnosno mjesta gdje postoji veća frekvencija ljudi, kako uposlenih tako i građana“, kaže komandant OŠ CZ Armin Halitović. 

Načelnik Halitović dodaje da Općina Bosanska Krupa kada su u pitanju novčana sredstva za ovu namjenu ima podršku kantonalnih vlasti i da će to iskoristiti u provođenju preventivnih mjera. 

 

Štab civilne zaštite na vanrednoj sjednici razmatrao je trenutnu situaciju u Bosanskoj Krupi po pitanju pandemije koronavirusa. Istaknuto je da je situacija još uvijek pod kontrolom, ali da bi se morale pooštriti mjere kontrole i sankcionisanja onih građana koji se ne pridržavaju obavezne samoizolacije. O tome će se razgovarati na sjednici Kriznog štaba općine Bosanska Krupa koja je zakazana u 12.00 sati.