Odbio Real Madrid: Stižu nove informacije o Haalandovom klubu, samo Raiola će dobiti 70 miliona

321
Norvežanin napušta Borussiju Dortmund

Već dugo vremena se dosta toga piše o budućnosti Haalanda, a posljednje informacije o sjajnom Norvežaninu donio je poznati transfer guru Gianluca Di Marzio.

 

Haalanda u svojim redovima žele najvažniji evropski klubovi, prije svih Real Madrid, ali budućnost ubojitog napadača će biti daleko od Španije.

Di Marzio tvrdi da su pregovori sa Manchester Cityjem u završnoj fazi te da klauzula od 75 miliona eura značajano olakšava posao Građanima.

Pep Guardiola je već neko vrijeme u potrazi sa velikim pojačanjem u napadu, a to će prema sadašnjim najavama biti 21-godišnji Norvežanin.

Odlično će u svemu proći i Mino Raiola koji će na ime menadžerske komisije zaraditi nevjerovatnih 70 miliona eura.

 

I Haalandu je ponuđen zaista i više nego unosan ugovor. Očekuje se da bivši napadač Salzburga s novim klubom potpiše petogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona euro po sezoni bez bonusa.

Dugo vremena je Haalanda želio i Real Madrid, ali se napadač zahvalio Los Blancosima nakon posljednje ponude koja mu se uopšte nije svidjela.

Dok u Madridu čekaju potpis Mbappea pokušali su "rezervišu" Haalanda tako što bi on ostao u Bundesligi te bi ga doveli narednog ljeta za sezonu 2023/24.

Na ljeto 2023. godine Haalandova otkupna klauzula će skočiti na 120 miliona eura te u Borussiji nisu imali ništa protiv ovog prijedloga što je i očekivano.

Ipak, Haalandu se nije svidio ovaj prijedlog i odlučio je da promijeni sredinu već ovog ljeta te je spreman zamijeniti dres Borussije onim Manchester Cityja.