Odbrana NATO saveznika Crne Gore mogla bi značiti “Treći svjetski rat”

Ljudi u Crnoj Gori su veoma snažni, ali veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo da dovede do trećeg svijetskog rata kazao je Američki predsjednik Trump.

Crna Gora, koja ima oko 620.000 stanovnika, pridružila se NATO-u u junu 2017. Član 5 vojnog saveza obavezuje svoje članove da dođu na pomoć drugoj državi članici ako je napadnu.

“Montenegro is a tiny country with very strong people. They are very aggressive people, they may get aggressive, and congratulations, you’re in World War III. But that’s the way it was set up.”

“Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svjetskom ratu smo!”

U intervjuu za Fox News, Trump je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO. Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Trump je kazao da je pitao istu stvar.

Trump je dodao da su tako stvari postavljene, podsjetio da je on tek došao na funkciju i već obezbjedio dodatno finansiranje za NATO.