Odgođeno izjašnjavanje o akcizama u BiH, novi pokušaj tokom sedmice

Home

Odgođeno izjašnjavanje o akcizama u BiH, novi pokušaj tokom sedmice


Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH odgodio je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH zbog tehničkog usaglašavanja teksta zakona.

Uz ove zakonske izmjene u oblasti akciza, UO UIO izjasnit će se o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu direktnog oporezivanja.

Nastavak sjednice bit će organiziran tokom ove sedmice, saopćeno je iz UIO BiH.

Na današnjoj sjednici razmatran je i prednacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji je upućen iz UIO te je zaključeno da se u izradu ovog 
zakonskog rješenja uključe eksperti iz UO i resornih ministarstava prije finalizacije ovog dokumenta i upućivanja u dalju proceduru. 

UIO primio je k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave za prvih šest mjeseci ove godine gdje je utvrđen rast prihoda od indirektnih poreza, a ovaj pozitivan trend nastavljen je i u izvještajnom periodu za devet mjeseci.

Razmatran je i program rada Uprave i Upravnog odbora za 2018. godine te proračunski zahtjev za iduću godinu u iznosu 91,2 miliona KM koji će biti dopunjeni za iduću sjednicu prije izjašnjavanja i upućivanja Vijeću ministara BiH u dalju proceduru.

Na današnjoj sjednici nisu razmatrane tačke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja.

 

(Izvor: Klix)

Tagovi
Objavio: Pon, 02/10/2017 - 18:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top