"Odjel za brak i porodicu" MIZ Cazin organizira kurs šivenja, prijave u toku

Imate pokretnu šivaću “kofer mašinu”, a još nikada niste naučile da je upotrebljavate, zato što jednostavno niste imale priliku za to? Želite možda da u budućnosti radite u industriji šivenja, ili pak samo želite da popunite svoje slobodno vrijeme i lično za sebe i svoju porodicu sašijete stvari iz mašte?

Prilika je upravo tu, iskoristite je i osposobite se za krojenje i šivenje. Ovaj kurs je kreiran za sve kreativne žene željne znanja, na kojem će se upoznati sa dijelovima mašine i njenim radom, naučiti pravilno uzimanje mjera, krojenje po šnitovima i šablonima, šivanje bluzi, suknji, hlača i haljina.

Vaše je samo da imate svoju “kofer mašinu” i makaze koje ćete donijeti sa sobom, a sav ostali sitni materijal ulazi u cijenu kursa. 

Kurs šivenja, kojeg organizuje  "Odjel za brak i porodicu" MIZ Cazin, a vodi intruktorica Mahira Starčević-Kaljiković, sastoji se od vise stepena, a svaki stepen traje po mjesec dana.

Jedan mjesec pohađanja kursa košta 30 KM.

Nastava počinje u srijedu, 6. marta 2019. godine, dva puta sedmično (srijedom i subotom) u večernjim satima 19:00-20:30 sati i održavat će se u prostorijama mekteba džamije u Polju.

Svoje mjesto potvrđujete isključivo prijavom OVDJE  u komentare objave o kursu do 04. marta.

Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda prijave. Broj mjesta je ograničen na 15 polaznica.

Razne su vrste znanja, zato učinite nešto za sebe!