ODLUKA o posebnom režimu rada Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa dok traje opasnost od širenja Coronavrusa (COVID-19)

Krupa

Na osnovu člana 8. stav 3. alineja 23., člana 15. stav 1. alineja 6. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine 

Federacije Bosne i Hercegovina", broj: 49/06), člana 45. Statuta Općine Bosanska Krupa-prečišćen tekst 1 ("Službeni glasnik Općine Bosanska Krupa", broj: 10/17), a u cilju provođenja odluka i naredbi Kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona i Općinskog štaba civilne zaštite, te Ministarstva zdravstva FBiH i USK-a, zamjenjuje se Odluka o posebnom režimu rada Jedinstvenog općinskog organa uprave 

Općine Bosanska Krupa dok traje opasnost od širenja Coronavrusa (COVID-19) broj: 01-40-

2110/20 od 17.3.2020. godine i Općinski načelnik donosi:

ODLUKU o posebnom režimu rada Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska 

Krupa dok traje opasnost od širenja Coronavrusa (COVID-19)

Član 1.

Ovom odlukom uređuje se rad Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa dok traje opasnost od širenja zaraze Coronavrusa na način da: 

1. Ograničava se radno vrijeme Jedinstvenog općinskog uprave Općine Bosanska Krupa i rad se organizuje (uvodi) u vremenu od 8,00 do 13,00 sati. 

2. Radno vrijeme Šalter sale i Centra za dozvole Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa se utvrđuje od 8,00 do 12,00 sati svakim radnim danom. 

3. Stranke koje budu ulazile u prostor Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa (uključujući i matične urede Jezerski i Otoka), na ulazu, od uposlenika će dobiti sredstvo i obavezni su izvršiti dezinfekciju ruku prije ulaska u objekata i predaje podnesaka. 

4. Sve stranke koje traže uslugu u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine

Bosanska Krupa (Šalter sali i Centru za dozvole) će ulaziti u grupama do šest ljudi, a pojedinačno na šaltere, dok će ostale stranke čekati u natkrivenom ulazu u objekat. 

5. Ulazak u prostor Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa, osim Šalter sale i Centra za dozvole, do daljnjeg će biti omogućen isključivo po najavi i potvrđenom sastanku. 

6. Terenski rad će biti prilagođen mjerama hitnosti i nužnosti i bit će reduciran u vremenu rizika od širenja zaraze. 

7. Sve zakazane rasprave se odgađaju do daljnjeg, osim onih koje zbog hitnosti ne trpe odgađanja o čemu će stranke biti blagovremeno obavještene i iste se voditi u Sali za vjenčanje. 

8. Sva građanska vjenčanja koja se održavaju u službenim prostorijama

Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa, obavljat će se na način što će se na vjenčanjima omogućiti prisustvo samo budućih bračnih partnera i svedoka. Do daljnjeg matičar ne može provoditi postupak sklapanja braka izvan službenih prostorija. 

9. Uposleni u Šalter Sali, Centru za dozvole i na Info pultu će koristiti zaštitne rukavice i zaštitne maske. 

10. Objekat će se higijenski održavati posebnim režimom, koji uključuje dodatna sredstva za dezinfekciju, i učestalije čišćenje podova i radnih površina. 

Član 2.

Ova Odluka će se usklađivati sa naredbama i odlukama Kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona i Opcinskog štaba civilne zaštite, te Ministarstva zdravstva FBiH i USK-a. 

Član 3.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjivat će se dok je na snazi Odluka
o proglašenju stanja nesreće Općinskog štaba civilne zaštite.