Odluka o posebnom režimu rada JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin

Cazin

JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin je dana 17.03.2020.godine donijela Odluku o posebnom režimu rada dok traje opasnost od širenja Coronavirusa – COVID-19.

 

Ovom Odlukom uređuje se rad službi gradske uprave Cazin dok traje opasnost od širenja zaraze Coronavirusom na način da:

 

1. Stranke koje budu ulazile u prostor JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin, na ulazu će od zaposlenika će dobiti sredstvo za obaveznu dezinfekciju ruku prije ulaska u objekat i predaje.

 

2. Sve stranke koje traže uslugu u JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin će ulaziti u grupama od dvoje ljudi, a pojedinačno u kancelarije preduzeća, protokol te blagajnu.

 

3. Ulazak u prostor prostor uprave, osim blagajne Preduzeća će biti do daljneg omogućen isključivo po najavi i dogovoren odnosno potvrđenom sastanku.

 

4. Terenski rad će biti prilagođen mjerama hitnosti i nužnosti i biće reduciran u vremenu rizika od širenja zaraze.

 

5. Radnici JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin će koristiti zaštitne rukavice i zaštitne maske.

 

6. Upravna zgrada, pomoćne prostorije, službena vozila Preduzeća, parkomati će se higijenski održavati posebnim režimom, koji uključuje dodatna sredstva za dezinfekciju, i učestalije čišćenje podova poslovnih prostorija preduzeća i radnih površina.

 

7. Ova Odluka će se po potrebi usklađivati sa naredbama Kriznih štabova i institucija iz preambule ovog akta.

 

8. Ukoliko postoji potreba građana za hitnim i prioritetnim uslugama možete se informisati putem telefona Preduzeća: 037/514-273 i 037/512-735.