Određen pritvor Tuzlaku koji je nožem izbo bivšu vanbračnu suprugu: Tereti se za pokušaj ubistva

.
Zadao joj je jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša

 

Selimu Osmanoviću (54) iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva bivše vanbračne supruge E. M. (51), potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Zadao joj je jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša u njenom stanu. Riječi je o lakšoj tjelesnoj povredi - naveli su iz Tužilaštva za “Avaz”.

O ovom događaju ranije su se oglasili iz MUP-a TK.

Odmah upućena patrola

- Dana 1. decembra 2023. godine oko 20:35 sati dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E. M. (1972.) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije PS Centar kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac KTTK-a – naveli su iz MUP-a TK.

Izlaskom policije na lice mjesta nije zatečena povrijeđena osoba. Ona je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći.

Sam se prijavio

- U međuvremenu, oko 20:40 sati PS Centar javio se S. O. (1969.) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E. M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju gdje su, također, pristupili policijski službenici te istog, po nalogu dežurnog tužioca, priveli – kažu iz MUP-a TK.

Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila daljnje liječenje.