Određen pritvor Krajišnicima uhapšenim u akciji "Tekila"

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za četiri osobe koje su uhapšene u akciji "Tekila" na području Krajine, a terete se za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji koju su zajedno proveli SIPA i MUP USK 31. jula uhapšeno je ukupno pet osoba. One su predate u nadležnost Tužilaštvu USK, a postupajući tužilac je zatražio pritvor za H. Z., D. Š., M. A. i E. Z. B. 

Pritvor je zatražen i određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke, zatim zbog postojanja naročitih okolnosti izvršenja konkretnog djela, koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda.

Izvršeni su pretresi na pet lokacija na području USK i pronađeno je 1.122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, biljna zelena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija, prenosi USKinfo.