Učešće uzeli i zaposlenici Doma zdravlja Bihać: Održan Prvi simpozij medicinskih sestara i tehničara FBiH

Prvi simpozij medicinskih sestara i tehničara u Federaciji Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, se održao od 26.do 28.10.2018. godine u Hotelu Park u Vogošći.

Na ovom simpoziju učešće su uzeli zaposlenici Doma zdravlja Bihać, Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać, te studenti Fakulteta zdravstvenih studija Bihać. Kako ističu studenti, zahvalnost za učestvovanje na Simpoziju pridaju Amri Felić, glavnoj medicinskoj sestri u Domu zdravlja Bihać.

Suada Crnkić, Žanina Midžić, Mejra Hušić, Anes Budimlić i Harun Mujagić, uzeli su učešće na Simpoziju predstavljajući Bihać. Pored njih, Simpoziju su prisustvovali zaposlenici Opće bolnice Sanski Most, kao i Doma zdravlja Bosanska Krupa.

Mejra Hušić, student Fakulteta zdravstvenih studija u Bihaću, izložila je stručni rad na temu “Faktori koji doprinose nastanku depresije kod mladih ljudi”. Kako je kazala za portal Biscani.net, Mejra je uložila mnogo rada i truda za ovaj rad, koji se na kraju i isplatio. Također, ističe da je radila ankete na nivou Univerziteta, ali i šire, koje su bile vezane za depresiju kod mladih ljudi.

Pored nje, drugi student koji je predstavio Univerzitet u Bihaću bio je Anes Budimlić, čiji je stručni rad rađen na temu “Prevencija nastanka dekubitusa u hirurgiji”.

Kako su naši sagovirnici istakli, ovo je bilo divno iskustvo, mnogo naučenih stvari, prenesenog znanja, ali i novog poznanstva.