Održana 6. redovna Sjednica Općinskog vijeća Općine Bosanski Petrovac

asd
6. redovna Sjednica Općinskog vijeća Općine Bosanski Petrovac počela je jučer sa radom, (četvrtak, 17.06 2021. godine, u 10,00) - u općinskoj Vijećnici.

Prisutan je bio Načelnik Općine Mahmut Jukić i 16 vijećnika, a raspravljalo se o 20 tačaka Dnevnog reda.
Nakon usvajanja izvoda iz Zapisnika sa 5.redovne i 2.vanredne Sjednice Općinskog vijeća, nekoliko vijećnika se obratilo povodom druge tačke Dnevnog reda, Vijećnička pitanja i odgovori.


Kako je došlo do prestanka mandata vijećnika Adnana Družića, i kako je obrazložila sekretar vijeća Slobodanka Kecman, jer se isti zaposlio u organu uprave - verifikovan je mandat Edinu Redžiću, iz stranke SDP BiH.

Nakon intonirane himne i pročitane zakletve Edina Redžića, sada vijećnika u Općinskom vijeću Općine Bosanski Petrovac, nastavilo se sa daljnjim radom.

Usvojen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju kreditnog zaduženja, te će se nastaviti asfaltiranje puteva uz određene izmjene u kilometrima i deonicama, kako stoji u zaključku, a ostalo je 456. 431,31 KM u Budžetu Općine za 2021. godine.

Usvojena je Odluka po kojoj trgovine na veliko i malo neće moći raditi u vrijeme državnih i međunardnih praznika, a kojoj je predhodila i održana Javna rasprava...

Do kraja sjednice je riješeno još nekoliko bitnih tačaka, vezano za izgradnju nove zgrade JU "Centar za socijalni rad" Bosanski Petrovac - data je saglasnost Medžlisu Islamske zajednice u Bosanskom Petrovcu da može izgraditi vjerski objekat na općinskom zemljištu itd.
Nije usvojen prijedlog Odluke o utvrđivanju područja MZ Grad I i Grad II, a podnešeni  materijal izmjene postojećeg statuta DOO Komunalno Bosanski Petrovac nije usvojen dok su obe tačke JU Centar za socijalni rad Bosanski Petrovac usvojene. 

Većinom glasova nije usvojen prijedlog Odluke o izmjenama odluke o naknadama vijećnika.

Sjednica se završila u 14,55 h.