Održana skupština džemata Donja Koprivna, razgovarano o planovima za narednu godinu

U džematu Donja Koprivna u petak, 27. decembra 2019. godine, nakon džuma namaza održana je skupština džemata.

Skupštinu je otvorio mutavelija hadži Razim Ljubijankić, dok je skupštinom predsjedao član džematskog odbora, ujedno i blagajnik, Bešir Bajramović.

U ugodnoj atmosferi kroz video analizu prezentiran je rad džemata za 2019-tu godinu. Kako je istakao Bajramović, ovo je ujedno bila prilika da se naprave pripreme za narednu godinu. Stoga je, pored Izvještaja o radu, Financijskog izvještaja, kojeg je podržala skupština, prezentiran plan rada, ali i financijski plan.

Pored funkcionisanja džemata okosnica za narednu godinu biće završetak druge faze uređenja parkinga i džamijskog okoliša, kao i asfaltiranja kojeg izvodi firma I-Selimović.

Trenutno je u završnoj fazi uređenje harema džamije. Džematlije ističu da nijedan projekat u ovoj mjesnoj zajednici nije ostao nedovršen te da neće ni ovaj. 

Zimski period, zaključeno je na skupštini, treba kvalitetno iskoristiti u prikupljanju finansijskih sredstava, pa je, prema tome, otvorena mogućnost da džematlije rade na prikupljanju sredstava. Svaki dobrovoljni prilog, kako džematlija, tako i ostalih van džemata je dobrodošao.

Sredstva se mogu uplatiti direktno džematskom odboru ili blagajni medžlisa.