Održano kantonalno takmičenje u ribarenju- najbolji domaćini iz Velike Kladuše

.

Prvog dana vikenda, u subotu, 15. jula, u Velikoj Kladuši je održano Kantonalno takmičenje u ribarenju  za članove saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica. Domaćin je bila velikokladuška ekipa, a učestvovale su i ekipe iz Bosanske Krupe, Bužima, Cazina i Sanskog Mosta. Takmičenje je bilo ekipno, a prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina, SSRI Velika Kladuša. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Bosanske Krupe, a treće ekipi iz Bužima.

SSRI  Velike Kladuše predstavljali su Izet Velagić (vođa sekcije ribarenja) te članovi Salim Ćirkin, Mensudin Pehlić i Dževad Omeragić.  

Po okončanju takmičenja, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica Velika Kladuša Emir Sarajlija izjavio je da je izuzetno zadovoljan i ponosan na osvojeno prvo mjesto zahvaljući kojem su se plasirali na državno takmičenje koje će također biti održano u Velikoj Kladuši, na jezeru Retencija 22. i 23. jula ove godine.Ovo je bilo četvrto Kantonalno takmičenje u ovoj godini, a uskoro bi trebala da otpočnu i memorijalna  takmičenja. Sarajlija se zahvalio Općini Velika Kladuša i Sportskom savezu općine Velika Kladuša za podršku.