fbpx Oglasio se direktor JU OŠ Cazin 1 nakon saopćenja iz Grada o navodnoj zabrani korištenja igrališta

Oglasio se direktor JU OŠ Cazin 1 nakon saopćenja iz Grada o navodnoj zabrani korištenja igrališta

Home

Oglasio se direktor JU OŠ Cazin 1 nakon saopćenja iz Grada o navodnoj zabrani korištenja igrališta


Zadnjih dana digla se velika prašina oko zabrane korištenja igrališta Osnovne škole Cazin 1, nakon što je postavljena tabla o zabrani korištenja istog.

U našem pisanju naveli smo kako je i zašto došlo do istog, nakon javnog saopćenja direktora škole.

CAZINJANI ZATEČENI! Zašto je na igralištu OŠ "Cazin 1" postavljena tabla o zabrani korištenja

Povodom istog, a nakon negodovanja jednog dijela Cazinjana,  oglasila se i Služba za inspekcijske polove Grada Cazina, koji su naveli da njihovo rješenje se ne odnosi na zabranu korištenja igrališta, već o nalaganju za postavljanjem zaštitne ograde kako bi se spriječio odlazak lopte van terena.

SAOPĆENJE GRADA CAZINA: Komunalna inspekcija NIJE izdala nalog o zabrani korištenja igrališta OŠ Cazin 1

Nakon toga, direktor JU Osnovna škola Cazin 1, Zlatko Sabljaković, reagovao je na saopćenje iz Grada, a koje prenosimo u cjelosti.

Cazin.NET

Nikada nigdje nisam rekao da je inspekcija izdala nalog za zabranu korištenja igrališta kako se navodi u saopštenju.Također, nigdje u rješenju se ne spominje ili nalaže da se podigne zaštitna ograda ili mreža niti je to posao inspekcije na šta se služba poziva.Začuđuje me da me inspekcija javno proziva nakon što sam ispoštovao njihovo rješenje na meni jedini mogući način. Nije posao inspekcije da se upušta u način kako će se njihovo rješenje ispoštovati. Kao prilog mojim tvrdnjama prilažem objavu u vezi naloga inspekcije i samo rješenje i neka javnost sama prosudi. Moram također reći da nisam niti rekao niti učestvovao u javnim prepirkama i blaćenju bilo koga i od toga se apsolutno ograđujem.

Rješenje Službe za inspekcijske poslove Grada Cazin

Saopćenje direktora OŠ Cazin 1

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 16/06/2017 - 19:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top