Oglasio se i Ogrešević nakon potpisanog sporazuma: Nadam se da su pred BiH konačno bolji dani

X

ider NES-a BiH Nermin Ogrešević oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu povodom današnjeg potpisivanja sporazuma ‘Osmorke’ i HDZ-a BiH. 

“U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas su uime osam stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića, a među kojima je i NES, te stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH, sporazum o formiranju vlasti potpisali Nermin Nikšić i Dragan Čović.

Dokument “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine” čine tri cjeline na kojima ćemo raditi. To su euroatlantske integracije, politička stabilnost i vladavina prava. Kao i socijalna pravda i ekonomija. 

Usaglasili smo se da će programske mjere zasnovane na smjernicama, načelima i ciljevima iz ovog dokumenta biti detaljno razrađene u periodu koji će prethoditi formiranju izvršne vlasti. I to u skladu sa ustavnim nadležnostima. Iako nam pravi posao tek slijedi, ukoliko budemo vrijedno i pošteno radili u korist građana i države, naravno uz uzajamno povjerenje, uvjeren sam da rezultati neće izostati. Nadam se da će ovo biti početak stabilizacije političkih odnosa u našoj zemlji. Te da su pred BiH konačno bolji dani”, naveo je Ogrešević.

Podsjetimo, nakon što su potpisali sporazum o formiranju vlasti, obratili su se Nermin Nikšić i Dragan Čović.

“Hvala kolegama koji su zajedno s nama danas napravili jedan posebno bitan iskorak za sve u BiH. Potpisali smo sporazum o saradnji na svim nivoima vlasti”, rekao je Čović.