Oglasio se premijer Slovenije Janez Janša o navodima medija

.
Janša je naveo da se posljednji put susreo sa predsjednikom Evropskog vijeća prošle godine i da mu nije mogao ništa predati u martu ili februaru ove godine

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi navoda medija da je predao "non-paper" predsjedniku Evropskog vijeća Čarlsu Mičelu (Charlesu Michelu) u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti "završetak raspada Jugoslavije".

 

Janša je naveo da se posljednji put susreo sa predsjednikom Evropskog vijeća Čarlsom Mičelom “prošle godine”, te dodao je je “teško da mu je bilo šta fizički mogao predati u februaru ili martu ove godine”.

 

Poručio je i to da Slovenija ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i EU perspektivu zemalja zapadnog Balkana, te da se ovakvim navodima pokušava spriječiti taj cilj.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

 

Kako je naveo Komšić, on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav.