Oglasio se profesor koji je ošamario učenicu

Profesor Sedme beogradske gimnazije Z.O., koji je ošamario učenicu u četvrtak tokom časa, izjavio je da je to učinio u stanju neuračunljivosti.

Kako je rekao, učenica je svoje nezadovoljstvo ocjenom izražavala vikom i neprimjerenim ponašanjem i najavio da će protiv učenika J. K. i P. P. koji su reagirali u odbrani drugarice, podnijeti krivične prijave zbog laži i manipulacija.

Kako je naveo, učenica J. K., kada ju je opomenuo da se tako ne ponaša najprije je sjela na klupu i okrenula mu leđa, a potom na upozorenje odgovorila da on nije nikakav autoritet kada ona može tako sjediti, prenosi Avaz.ba.

Zatim mu se, dodaje, unijela u lice, uštinula ga i kikom udarila po očima kada se okretala, prenijeli su beogradski mediji otvoreno pismo Z. O.

"- U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario, te je ubrzo učenik P. P. ustao i tri puta me udario u glavu. Zbog njegovih udaraca ljekari su konstatirali da je trauma pretrpljena i stavili su mi kragnu" - rekao je Z. O.

Dodao je da će u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

"- Moja reakcija u vidu šamara bila je posljedica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti" - naveo je Z. O.