Oglasio se sindikat BHRT-a: Nanesena je nesaglediva šteta

"Moj stav, kao i stav Sindikalne Organizacije BHRT-a je da su za ovakve istupe direktora programa, urednika i novinara najmanje krivi uposlenici koji su van političkih uticaja i koji profesionalno i časno obavljaju svoje poslove i zadatke", kazao je Husić

Sindikalna Organizacija BHRT-a reagirala je nakon istupa Svjetlane Topalić, koja je na Twitteru čestitala neustavni praznik RS riječima “srećan ti rođendan, republiko”, a iste čestitke kasnije uputila je i direktorica BH Radija 1 Pejka Medić.

Saopćenje koje potpisuje predsjednik Sindikalne Organizacije BHRT-a Naser Husić navodi da se ovoj medijskoj kući ovakvim istupima nanosi nesaglediva šteta.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

U ime Sindikalne Organizacije BHRT-a, a povodom oglašavanja pojedinih uposlenika na društvenim mrežama, smatram da je napravljena nesaglediva šteta BHRT-u. Medijski se kvalificira kao još jedna afera u Javnom servisu. Moj stav, kao i stav Sindikalne Organizacije BHRT-a je da su za ovakve istupe direktora programa, urednika i novinara najmanje krivi uposlenici koji su van političkih uticaja i koji profesionalno i časno obavljaju svoje poslove i zadatke.

Posebno nam ovakve afere ne trebaju u teškom vremenu borbe za opstanak Javnih servisa BiH. Naše potrebe su mnogo veće od služenja dnevnoj politici. Borimo se za opstanak, egzistenciju nas i naših porodica kao i za bolje uvjete rada. Menadžment je taj koji treba rješavati ovakve pojave koji postaju, nažalost, praksa. Naš Sindikat podržava svaku odluku koja će u konačnici biti poštena i koja će učiniti da ovakve pojave i istupi zaposlenih neće postati sredstvo urušavanja digniteta BHRT-a – navodi se u saopćenju.