Oglasio se vlasnik firme iz RS-a kojeg je, navodno, prevario Muhamed iz Cazina

PREVARA
Prijedorska policija je u utorak Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B. iz Cazina, jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo prevara.

 

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da se 17. avgusta obratio vlasnik firme iz Prijedora za vršenje usluga servisa i popravku vozila i prijavio da je u toku noći iz kruga firme od strane nepoznatog lica odvezen BMW koji je na popravku i servis 31. jula dovezlo njemu takođe nepoznato lice.

"Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti M.B. iz Cazina. Nakon pronalaska i lišenja slobode, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni dovezao vozilo na popravku i servis, a potom, nakon saznanja da su popravak i servis vozila završeni, bez namjere plaćanja izvršenih usluga odvezao vozilo bez znanja vlasnika firme", istakli su iz policije.

Nakon prijave vlasnika servisa pod nazivom Galatop servis, oglasio se i Muhamed vlasnik putničkog automobila marke BMW

Tokom današnjeg dana oglasio se i Dalibor Topić vlasnik pomenutog servisa.

"Vlasnik vozila BMW-a F10iz Cazina Muhamed Beganović je iznio niz neistina koje će morati objasniti Tužilaštvu. Na vozilu je radjen generalni remont motora sa kompletnom mašinskom obradom u trajanju od 15 dana.

Postoje svjedoci koji su učestvovali u remontu kao i slike kvarova i masinske obrade kompletnog motora.

Vlasnik vozila je bio u naprijed upoznat sa kvarom i predračunom. Naravno da je bio saglasan sa cijenom kao i rokom završetka vozila za sta postoje pisani dokazi koji se svakako nalazi u tužilaštvu kao i njegovo priznanje koje dokazuje istinitost

U tužilaštvu će morati objasniti zašto je ukrao auto sa drugim ključem iz servisa u 01:00h noću kad je 3 dana prije toga obaviješten da je auto završen. - izjavio je Dalibor Topić Vlasnik D.O.O. GALATOP