Ognjen Amidžić otvorio dušu i otkrio kako je izgledao posljednji susret s Marinkom Madžgaljem

Glumac i pjevač Marinko Madžgalj 26. marta 2016. godine izgubio je bitku s opakom bolešću.

Voditelj Ognjen Amidžić bio je blizak prijatelj, ali i saradnik pokojnom Marinku i kaže da se za njega ništa nije promijenilo te da ni nakon tri godine nije uspio doživjeti njegovu smrt na pravi način.

- Ja se osjećam isto, kao da se ništa nije promijenilo i vjerovatno ću se vječito osjećati tako, jer u mom slučaju tako doživljavam nestanak, gubitak bliskih osoba. To negdje primim kao informaciju, ali nikad to ne uspijem doživjeti. Vrlo ga često i spominjemo i on će tu biti zauvijek kroz nas, naše priče, dogodovštine, muziku. Bukvalno se ništa nije promijenilo - izjavio je Amidžić.

Amidžić je otkrio da će Marinka najviše pamtiti po njihovim razgovorima koji su trajali satima.

- Najviše ću ga pamtiti po svojoj lucidnosti, kreativnosti. On je bio jedan od rijetkih ljudi s kojima sam mogao bez prekida pričati satima, nadovezivati se jedan na drugog i tako je sve počelo zapravo. Bio je izuzetno talentiran i za muziku i za glumu - rekao je Ognjen.

Voditelj i Marinko posljednji put su se vidjeli kada je pokojni glumac vodio borbu za život, ali ni tada nisu pričali o bolesti.

- Naš posljednji susret se desio kada je on već bio bolestan, kada je vodio tu bitku, tada smo šetali s vremena na vrijeme. Bukvalno se ponašao kao da se ništa ne dešava i uopće nismo pričali ni o bolesti, nego o stvarima o kojima smo inače pričali. Tako da ću ga pamtiti istog duha, istog humora, ja nemam ni svijest da je to bio posljednji susret - objasnio je Ognjen.

Amidžić će s prijateljima obilježiti tri godine od Marinkove smrti, a sredinom decembra 2018. godine voditelj i Marinkovi prijatelji organizirali su koncert u njegovu čast.