Ogrešević: Oktroisana Nikšićeva vlada ni marke pomoći Cazinu dok su s Čovićem na utakmici…

.
Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević osvrnuo se na 500.000 KM, koje je Vlada FBiH na današnjoj hitnoj sjednici izdvojila za pomoć Krajini nakon katastrofalnih poplava.

Kako je rekao Ogrešević, oktroisana Vlada Federacije BiH, u pauzi današnjeg kadrovskog ispunjavanja želja HDZ-u, a prije posjete premijera Nikšića utakmici u Zenici i druženja s Čovićem i Konakovićem, sjetila se konačno Krajine, koja se već danima bori s katastrofalnim poplavama.

"A, možda bi bilo bolje da se nisu nikako sjetili, nego ovako ponižavajuće, s obzirom na to da su odlučili izdvojiti mizernih 500.000 KM za sva pogođena područja, a da se štete mjere desetinama miliona maraka. I ta, praktično, sića koju su izdvojili, s obzirom na razmjere šteta, bit će podijeljena po stranačkoj liniji", kaže Ogrešević.

Dodao je da je indikativno da poplavama pogođenom Cazinu nije odobrena niti jedna marka.

"Razumijemo da oktroisana Vlada ima empatiju kada se dogode tragedije u drugim državama. Tada su ažurni i aktivni. Ali ponižavati Krajinu mizernim izdvajanjem sadake iz Budžeta, kažnjavati politički nepodobne, a sve to dok Krajišnici prepušteni sami sebi proživljavaju još jednu besanu i neizvjesnu noć, kada hiljade ljudi strahuje da će ostati bez krova nad glavom, bez usjeva, bez posla, može samo neko ko se odrodio od svog naroda, a da još nije pošteno ni sjeo u željno čekanu fotelju. Neko kome je druženje s Čovićem i gledanje kako navijači Zrinjskog okreću leđa prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine važnije od herojske Krajine", naveo je Ogrešević.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Vlade FBiH interventno je izdvojeno 500 hiljada KM za pomoć poplavljenim područjima.

Pomoć će dobiti četiri grada, Bihać, Bosanska Krupa i Sanski Most po 150 hiljada KM, a Ključ 50 hiljada KM.