Ogrešević: Smatram da su u reforme trebale biti uključene i stranke iz RS

232323
Ovaj format, prema nama, je proizvoden na Federaciju i možda pomalo na hrvatsko-bošnjačke odnose, istakao je Ogrešević

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES) Nermin Ogrešević obratio se novinarima nakon višesatnih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH koji su se i danas vodili u zgradi Delegacije Evropske unije.

- Odlučili smo da učestvujemo u ovim pregovorima, jer je to prilika da iznesemo svoje mišljenje. Mi smo svoje stavove iznijeli, a o konkretnim stavovima ću govoriti nakon što se pregovori završe. Imamo okvir, imamo rješenja koja su za nas prihvatljiva i ono što bi mi podržali. Mislim da je uvijek dobro učestvovati u razgovorima i naročito zbog poštovanja, i prema medijatorima i prema problemu kojeg danas i ovih dana tretiramo - rekao je Ogrešević.

Ogrešević je istakao da NES nije zadovoljan formatiranjem ovih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

- Mi nismo zadovoljni u principu od početka formatiranjem ovih razgovora, jer smatramo da se reformu trebalo vršiti na nivou čitave države i da su trebale biti uključene stranke iz RS, te da se u takvom formatu mogla iskoristiti ova prilika na kvalitetniji način.

Ovaj format, prema nama, je proizvoden na Federaciju i možda pomalo na hrvatsko-bošnjačke odnose. To je za mene skučen format i mislim da to nije pravi format koji bi na stol mogao donijeti najkvalitetnija rješenja - naglasio je Ogrešević.