Ogrešević u Potočarima: Prema Bošnjacima se i danas čini nepravda, ali ne smijemo posustati

.
Lider Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević prisustvovao je današnjem obilježavanju 20. godišnjice postojanja Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari.

 

(Patria) - Lider Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević prisustvovao je današnjem obilježavanju 20. godišnjice postojanja Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari.

Ogrešević je poručio kako je neprocjenjiva važnost ovog centra i njegove uloge u čuvanju sjećanja na žrtve genocida, ali i u dokumentovanju zločina, analizi presuda sudova, traganju za nestalim i identifikaciji pronađenih ostataka žrtava genocida.

- Dužni smo sjećati se, kako zbog nas tako i zbog generacija koje dolaze. Dužni smo i boriti se protiv negatora genocida i genocidnih politika, koje i danas žive i pokušavaju realizirati svoje zločinačke ciljeve - poručio je Ogrešević.Srebrenička majka Munira Subašić danas se prisjetila kako je prije više od 20 godina međunarodnim zvaničnicima kazala: "Prema nama je počinjena nepravda i još se čini, ali nama ne treba sažaljenje, nama treba Bosna i Hercegovina".

- Isto to važi i danas. Prema Bošnjacima se i danas čini nepravda. Ali mi ne smijemo posustati. Moramo biti jači, odlučniji i složniji u borbi za našu Bosnu i Hercegovinu i pravo na normalan, civiliziran život - poručio je Ogrešević.