Ogrešević: ‘Vidjeli smo katastrofalne rezultate SDA, građani moraju shvatiti da je moguće pošteno raditi’

.
Ogrešević i rukovodstvo NES-a na Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale Bećirovića: Moramo vratiti entuzijazam da građani shvate da je moguće dobro i pošteno raditi

Rukovodstvo NES-a predvođeno predsjednikom Nerminom Ogreševićem, zajedno s velikim brojem aktivista i simpatizera, prisustvovalo je Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH.

-Ovo je za mene važan trenutak. Denis Bećirović je relevantan i sposoban. Što se tiče nas u NES-u, i mene lično, mi to mislimo već dugo, i prošli put smo dali nesebičnu podršku njegovoj kandidaturi.

Pročitao sam podatak prije neki dan, analizu demografa, da ako se ovakav trend iseljavanja nastavi, do 2050. godine imat ćemo 1,5 miliona stanovnika. To je alarm, uzbuna, slika i prilika onoga što je radila ova vlast 20 godina. Vrijeme je naš najbolji argument, ne moramo kritizirati, činjenice su da nemamo pravno stabilnu državu, okruženje, investicije.

Mi ćemo, akobogda, pobijediti.

Na nama je velika odgovornost, puno je stranaka, različiti ljudi, imamo različite reflekse, ali nas okuplja želja i svijest da BiH krene naprijed, radi budućih generacija, radi nas koji smo kao mladi ljudi branili ovu državu.

Imamo zarobljene institucije zbog ličnih interesa. Moramo vratiti entuzijazam da naši građani shvate da je moguće dobro i pošteno raditi – poručio je Ogrešević.

 

Foto:Cazin.ba