Ogroman odaziv građana Velike Kladuše za pomoć narodu Turske i Sirije

.
Prikupljanje donacija do srijede, 15.02. do 15.00h

 

Nakon razornog potresa koji je razorio dijelove Turske i Sirije, usmrtio ogroman broj ljudi te ostavio preko milion osoba bez domova, širom svijeta pokrenute su akcije za prikupljanje pomoći. Velika Kladuša i njeni građani i u ovim teškim momentima pokazali su svoje veliko srce i spremnost da pomognu unesrećenim ljudima. Među prvima akciju prikupljanja pokrenuo je Crveni križ Velike Kladuše koji je prethodnih dana prikupljao neophodne stvari a to su deke, grijalice, zimska odjeća, šatori, kuhinjski pribor… Odaziv građana bio je iznenađujuće dobar, građani su reagovali promptno te su prostorije Crvenog križa vrlo brzo postale premale da prime svu prikupljenu robu.

 

 

U utorak, 14. februara prikupljene donacije prebačene su u Gradsku sportsku dvoranu odakle će u četvrtak, 16. februara biti transportovane u Bihać a nakon toga bi trebale krenuti i na krajnje odredište, prema onima za koje su i prikupljane i kojima su potrebne u ovim hladnim zimskim danima. Edin Šabanagić, predsjednik Crvenog križa Velika Kladuša.

 

 

A da bi se prikupljena roba transportovala do Gradske sportske dvorane bila je potrebna pomoć dobih ljudi. Među današnjim volonterima bili su učenici srednjih škola sa područja Velike Kladuše, ali i volonteri Crvenog križa. Evelin Hozanović i Ilda Ćehić, neki su od današnjih volontera

Iz Crvenog križa naglašavaju da će donacije prikupljati još sutra, 15. februara do 15.00h u prostorijama Crvenog križa koji se nalazi u ulici Maršala Tita.