Ogromne gužve na cestama i granicama i ovaj vikend

.

Iz Hrvatskog autokluba izvijestili su da je pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto, prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. HAK je upozorio da su u vrijeme pojačanoga prometa mogući vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Povećana gustoća prometa i kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima zabilježene su na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, a povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Zadar II u smjeru Dubrovnika. Na zagrebačkoj obilaznici kolone su vozila u pokretu između čvorova Jankomir i Lučko te Buzin i Lučko u pravcu naplate Lučko.

Izvanredne situacije na autocestama:

kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika;
povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo II i Zadar II u smjeru Dubrovnika;
prometna nesreća na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i tunela SV. MARKO u smjeru Dubrovnika;
prometna nesreća na autocesti A1 na 241. km između čvorova SVETI ROK i MASLENICA u smjeru Dubrovnika, vozi se usporeno uz ograničenje brzine 60 km/h;
na zagrebačkoj obilaznici kolone su vozila u pokretu između čvorova Jankomir i Lučko te Buzin i Lučko u smjeru naplate Lučko;
na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema čvoru Jankomir u smjeru naplate Lučko;
kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema naplatnoj postaji LIPOVAC u smjeru istoka;
povećana gustoća prometa na Krčkom mostu (DC102) u oba smjera.

Zbog povremeno pojačanoga prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.