Olujno nevrijeme pogodilo Bosanski Petrovac, štete će se tek zbrajati

nevrijeme
Općinu Bosanski Petrovac pogodilo je olujno nevrijeme koje je ostavilo trag materijalnih šteta. Srećom, načelnik Općine Mahmut Jukić potvrdio je da nije bilo povrijeđenih među stanovništvom.

 

Unatoč tome, općinska Civilna zaštita i načelnik brzo su reagirali i proglasili stanje elementarne nepogode. Građane su obavijestili da prijave sve štete koje su nastale u ovom nevremenu kako bi se pravodobno i učinkovito sanirale posljedice.

Procjena ukupnih šteta bit će obavljena u narednim danima, ali je već poznato da su mnogi objekti pretrpjeli oštećenja. Zbog devastacije krova zgrade socijalnog stanovanja, načelnik je najavio da će predložiti sredstva za njegovu sanaciju na Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća koja je zakazana za petak. Na ovoj sjednici razmotrit će se rebalans Budžeta kako bi se osigurala financijska podrška za sanaciju i obnovu pogođenih područja.

Nevrijeme nije biralo ciljeve, pa su štete prijavili vlasnici kako stambenih, tako i poslovnih objekata, što dodatno naglašava važnost brze i koordinirane reakcije lokalnih vlasti kako bi se pomoglo stanovništvu koje je pretrpjelo gubitke.

Nadamo se da će zajednički napor općinskih službi i podrška vijećnika omogućiti sanaciju i obnovu pogođenih područja što je prije moguće.