Oni koji se prodaju režimu nisu, niti mogu biti NB

Nezavisni blok demantira pisanje pojedinih medija da se njegovi članovi u TK priključuju drugim strankama.

Radi se o osobama koje su davno izbrisane iz našeg članstva, jer su suprotno odlukama i principima Nezavisnog bloka htjeli da budu uz vlast i u vlasti po svaku cijenu. Naravno, režim i naši politički protivnici koji žele zadržati postojeće stanje u BiH, koriste labilne i prodane bivše članove kako bi dokazali nekakve transfere, ali pune sale širom BiH, na tribinama NB-a koje smo organizirali posljednjih dana, od Hadžića, Sanskog Mosta, Cazina, Kaknja... kao i relevantna istraživanja javnog mnijenja od strane međunarodnih organizacija pokazuju da se kredibilna politika na kojoj ustrajava predsjednik i rukovodstvo Nezavisnog bloka isplati i nagrađuje. Istraživanja od prije nekoliko sedmica govore da NB ima skoro duplo veću podršku nego je imao na proteklim izborima.

Nezavisni blok i časni ljudi koji su ostali dosljedni, nepotkupljivi i principijelni predstavljaju dokaz da politika u BiH može drugačije i da nas režim nije i neće moći kupiti i slomiti. Oni koji su bili dio NB-a, ali otišli za tenderima, pozicijama, radnim mjestima i raznim obećanjima lažno se pokušavaju prikazati kao NB i za mrvice služiti vladajućim, a suštinski oni predstavljaju baš suprotnost ideji i našim principima i ono što se gadi svim čestitim i poštenim građanima naše zamlje.

Iako se putem režimskih i često plaćenih medija, kad god se osjeti jačanje podrške NB-a na terenu, pokušava prikazati nekakvo slabljenje, mi ćemo se sa vjernim članovima, ali i mnogim novim, časnim i poštenim ljudima boriti za promjene i bolju državu za sve njene ljude, a ne samo za odabrane i poslušne vladajućim, bićemo uvijek protiv kupovine poslanika, posebno javnim novcima i tenderima, protiv laganja birača i ljigavog odnosa prema časnim ljudima u BiH. Oni koji su spremni jedno govoriti prije izbora, a nakon izbora drugo i biti uz režim, eto im ga. NB će ostati na drugoj strani historije i borbe za drugačiju i bolju Bosnu i Hercegovinu u koju vjerujemo i za koju ćemo se na kraju i izboriti.

 

Press služba Nezavisnog bloka