OO DNZ BiH Velika Kladuša: Saopćenje za javnost povodom teške situacije i ukupne problematike krajiških malinara

Home

OO DNZ BiH Velika Kladuša: Saopćenje za javnost povodom teške situacije i ukupne problematike krajiških malinara


Povodom teške situacije i ukupne problematike Krajiških malinara, Općinski ogranak DNZ BiH Velika Kladuša izdaje sljedeće,

                   

                                                   Saopćenje za javnost

 

OO DNZ BiH Velika Kladuša izražava svoju razočaranost i zabrinutost zbog dosadašnjeg ignorantskog odnosa lokalne vlasti prema proizvođačima maline na području općine Velike Kladuše i šire.

OO DNZ BiH Velika Kladuša osuđuje oglušivanje nosioca izvršne i zakonodavne vlasti u Velikoj Kladuši na prijedlog opozicionih stranka za sazivanje Tematske sjednice Općinskog vijeća na temu: ''Problematika kooperanata i uzgajivača jagodičastog voća''.

Sramota je da se do sada nije našlo za shodno da se prime predstavnici malinara ciljem kreiranja neophodnih mjera s ostalim akterima u lancu proizvodnje radi poboljšanja položaja malinara. Danas malinari uništavaju plodove, prosipaju ih na ulicu, spaljuju cijele plantaže malina, a lokalna vlast šuti! Pitamo se da je nebriga o poljoprivrednim proizvođačima dio predizbornih obećanja ili će građani naše Općine i ovakve stvari da oproste i prešute?!

Pozivamo lokalnu vlast i Općinskog načelnika da se počnu baviti problemima građana i rješavati iste, umjesto što rješavaju svoje financijske probleme preko leđa građana ove Općine. Tražimo poštivanje Statuta i Poslovnika o radu Općinskog vijeća i hitno sazivanje tematske sjednice kako su to u skladu s predviđenim procedurama tražili vijećnici u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

 

 

Predsjednik OO DNZ BiH Velika Kladuša, Kenan Keserović

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 12:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top