Općina Bosanska Krupa pomaže rad Udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“

Jj

Između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i predsjednika Udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“ potpisan je ugovor o sufinansiranju obaveza ovog udruženjaprema Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK za ribolovnu naknadu.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, na prijedlog načelnika Armina Halitovića, usvojen je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta Općine Bosanska Krupa kojim se za skoro dvadeset jednu hiljadu KM povećava stavka na prihodima u iznosu koji se tiče sredstava za skloništa, akoja su odlukom oslobođena za namjenu saniranja posljedica epidemije koronavirusa. Tom odlukom je između ostalog predviđeno i 7.000 KM za pomoć USR „Krušnica“.

Pomenuta sredstva udruženju će služiti za sufinansiranje obaveza prema Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK za ribolovnu naknadu, o čemu je danas i potpisan ugovor.

„Situacija oko pandemije sviju je usporila, učinila da mnoge stvari u potpunosti stanu. Posljedice svi trpe pa i udruženja. I mi u nevladinom sektoru imamo svoje obaveze koje nije jednostavno ispoštovati u ovakvim okolnostima, zbog toga će ova sredstva značiti mnogo. U ime svih ribara, naših članova, zahvaljujem se općinskim vlastima na razumijevanju“, kaže predsjednik USR „Krušnica“ Almir Džafić.

Udruženje „Krušnica“ je formirano 1936. godine i danas, nakon 84 godine postojanja broji 461 člana, što je rekord. Od postanka, udruženje je nizalo brojne uspjehe, organizovalo druženja i brojna općinska, kao i internacionalna takmičenja, od kojih se izdavaju tradicionalni flyfishing kup „Sead Džigumović – Rambo“, općinsko flyfishing takmičenje „Benjamin Dizdarević“, te internacionalno takmičenje „Potraga  za kraljicom Une“, koje okuplja veliki broj takmičara iz BiH, susjednih zemalja i Evrope. Udruženje gazduje sa tri revira: Pecka, Buk i Krušnica.