Općina Novi Travnik daje poticaje proizvođačima malina

Home

Općina Novi Travnik daje poticaje proizvođačima malina


Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo uputio je javni poziv proizvođačima malina koji su u 2017. godini proizveli i ovlaštenim otkupljivačima predali malinu, bez obzira na količinu, da dostave dokumentaciju radi raspodjele općinskih poticaja za poljoprivredu, prenosi bh. informativni servis INS.

Pravo učešća imaju poljoprivrednici sa prebivalištem na području općine Novi Travnik.

Poljoprivrednici koji su podnijeli zahtjev za poticaj Ministrastvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona ne trebaju podnositi zahtjev i za općinski poticaj.

„Svi ostali poljoprivrednici uz zahtjev trebaju priložiti ugovor sa registrovanim otkupljivačem, ovjeren otkupni blok na ime aplikanta,  te kopiju potvrde banke o otvorenom tekućem računu u banci na ime aplikanta“, objašnjeno je iz Općine Novi Travnik.

Kako se navodi u Javnom pozivu, iznos podrške po jednom kilogramu bit će utvrđen nakon utvrđivanja ukupno prijavljene količine malina koja je predmet podrške.

Prijave sa propisanom dokumentacijom se podnose predajom na protokol Općine Novi Travnik, u centru za usluge građanima. Javni poziv ostaje otvoren do 15. novembra 2017. godine.

 

(Izvor: INS.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 06/10/2017 - 12:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top