Opet bez Krajine: Od dobiti u elektroprivredama, BH Telecomu grade se federalne ceste

Home

Opet bez Krajine: Od dobiti u elektroprivredama, BH Telecomu grade se federalne ceste


Vlast u Federaciji je odlučila- oko 209 miliona KM investicija od čega je 107 miliona iz klirinškog duga a ostalo iz akumulirane dobiti BH Telecoma, JP EP HZ HB, Međunarodni aerodrom Sarajevo te JP EP BiH, uložiće se u infrastrukturne projekte širom FBiH.

Ili  da budemo precizni, svugdje  osim u Krajini. Kraju prethodne rečenice ne zaslužuje  ni upitnike ni uzvičnike, već samo običnu tačku. Deja vu- već  viđeno.

Od  skoro  300 miliona KM gradiće se dionice autoputa, brze i magistralne ceste, transferzale, zaobilaznice.U sklopu tog plana u širokom luku  zaobići  će se Unsko-sanski kanton.

Vlada FBiH riješila  je da  se od ovih  para gradi brza cesta Lašva-Nević Polje, da se cestovno povežu Sarajevo i Goražde uradi obilaznica Mostar-sjever i Mostar-jug, sarajevska prva transferzala i  autocesta Žepče -Tuzla.

E, sad, teško  će biti Krajišnicima, stanovnicima USK dokazati, to je  čak i nemoguće, da su za ovakav čudovišno sraman položaj krivi sami sebi. Imaju “svoje” ljude u Sarajevu koji  u svojim mandatima uspiju “autoritetom” stranke koja ih je instalirala gore riješiti sve svoje probleme (stan, zapošljavanje rodbine. stranačkih epigona..dopišite  sami), a  za “bazu” koja ih je demokratski poslala šta ostane.

A ostanu  “zabilaznice”. Ni prvi ni zadnji put. Ali, eto nama uskoro Fadila Premijera i  ostalih  da nas još jednom uvjere  kako smo zlonamjerni i kako ” ne vidimo rođenim očima” jer je,u stvari, kako je onomad kod premijera Rošića rekao riječ o optičkoj varci.

Drugim riječima, nama je dobro. Trebamo još energičnije braniti ovakav “sistem vrijednosti” u kome Krajina od 300 miliona nije zaslužila ni marke. Drugo nismo ni zaslužili.

 

(Izvor: krajina.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 22/09/2017 - 13:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top