Opet gužve na graničnim prelazima u Velikoj Kladuši

DADAW

– Zbog jutarnjeg mraza u višim predjelima Bosne iz BIHAMK-a upozoravaju na mokar i mjestimično klizav kolovoz. Također, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skreće se pažnja na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

– Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju. Prema riječima dežurnog Okanovića, vatrogasci su sa lokalne ceste u Ponikvama uklanjali staklo i motorno ulje.

– Policijska stanica u posljednjem izvještajnom periodu nema zabilježenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, niti saobraćajnih nezgoda.

– 57 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Amra Zulić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su tri lica.

U COVID ambulantu Doma zdravlja javilo se 9 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje. Na dalje liječenje upućena je jedna osoba.

– Isporuka električne energije na području naše općine je stabilna.

– Vodosnabdijevanje se odvija normalnim tokom.

– Održavanje gradske čistoće i odvoz smeća teku ustaljenim rasporedom, saznaje RVK u „Komunalijama“.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme, sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku i raspoloženje većine stanovništva. Umjerene poteškoće moguće su u jutarnjim satima, pretežno zbog hladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti u nastavku dana.