Optužnica protiv Huseina Rošića još nije potvrđena- za nenamjenske troškove ga prijavio novi premijer

.

 

Optužnica protiv bivšeg premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Rošića, koju je Kantonalno tužilaštvo podiglo 28. juna ove godine, još uvijek nije potvrđena u bihaćkom Općinskom sudu.

Prema dosadašnjoj praksi, optužnica je trebala biti ili potvrđena, ili vraćena na doradu ili odbačena u roku od osam dana.

Iz ovog Suda saznajemo da je tokom ovog perioda, dakle od podizanja optužnice pa do danas tražena promjena sudije na ovom slučaju.

Podsjetimo, bivšeg premijera Kantona Huseina Rošića Tužilaštvo u Bihaću tereti za produženo krivično djelo „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, a u slučaju Pauline Janjuš.

 

Naime, tokom prošle predizborne kampanje za Opće izbore 2018., Janjuš je kao ekspertica za odnose sa javnošću, kako je prije nekoliko dana objavio portal normala.ba navodno bila angažirana u Rošićevom kabinetu premijera. Troškove njenog boravka ovdje trebao je platiti Rošić, ali nije pa je hotel teretio Vladu Kantona, što tada imenovani novi premijer prijavljuje policiji, nakon čega se uključuje Kantonalno Tužilaštvo.

Optužnica je podignuta četiri godine poslije.