Rickomond Park Edukation, obrazovne institucije organizavale deseti put BOSEPO Olimpijadu u Sarajevu

Ove godine u Sarajevu po deseti put održava se BOSEPO Olimpijada, koju organizuju Rickomnd Park Edukatio obrazovne institucije. Olimpijada je naučnog karaktera, gdje se učenici iz šest škola takmiče iz slijedećih kategorija: Energija, Inžinjering, Kratki film i Zaštita okoline.

Misija BOSEPA se zasniva na osiguravanju uslova i okruženja za svoje učenike gdje će biti u mogućnosti da predstave svoje inovativne ideje u oblastima energije, inžinjeringa, zaštite okoline i kratkog filma, a koje će doprinjeti boljem i kvalitetnijem životu na Zemlji, razvoju tehnologije, naučnih otkrića te filmskih ostvarenja.

Učenici su pokazali veliko interesovanje za učešće i takmičenje na BOSEPO Olimpijadi, što potvrđuju i sljedeći podaci: podneseno je preko 120 projekata od kojih je 114 odabrano da se takmiči u finalnom dijelu. Na Olimpijadi će učestvovati preko 220 učesnika, 30 mentora, 30 evaluatora projekata (profesori sa Univerziteta u Sarajevu, Burč univerziteta, Univerzitet u Bihaću, poslovni menadžeri, naučnici i IT developeri).

Olimpijada traje dva dana (22.-23.02.2019.), a 22. februara biti upriličena svečana ceremonija otvaranja Olimpijade sa početkom u 09:00 u kino sali Richmond Park Sarajevo koledža. Prvi dan je rezervisan za ocjenjivanje naučnih projekata, dok je drugi dan otvoren za javnost koja može u periodu od 09:30 do 11:00 sati da pogleda izložene projekte. Svečana ceremonija dodjele nagrada će se održati u kino sali Richmond Park Sarajevo koledža sa početkom u 12:30 sati.

RICHMOND PARK EDUCATION obrazovne institucije kao organizator ovog takmičenja poziva javnost da posjete ovaj događaj, te svojim dolaskom pruže podršku ovim mladim ljudima, koji će da predstave svoje kreativne ideje, patente, rješenja i odgovore iz naučnih kategorija poput energije, inžinjeringa i zaštite okoline u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života na Zemlji.