Organizacioni odbor za obilježavanja Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca osudio načelnika Hujića za zlonamjernu medijsku hajku

Home

Organizacioni odbor za obilježavanja Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca osudio načelnika Hujića za zlonamjernu medijsku hajku


Ovih dana RTRS je pokrenuo žestoku medijsku kampanju protiv obilježavanja Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca.

U tu svrhu iskorišten je video snimak na kojem se vidi nekoliko mladića kako nose zastave sa ljiljanima i pjevaju pjesme o četnicima. RTRS je taj snimak predstavio kao pjesmu o Srbima i poziv na novi rat. U ovo propagandno kolo uhvatio se i načelnik opštine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić koji je smišljeno slagao da su spomenuti mladići pjevali o Srbima. Načelnik Hujić je ovu kampanju pokušao iskoristiti da se ukine obilježavanje Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca.

Nakon što je general Atif Dudaković  javno sa govornice upitao zašto nema načelnika Zlatka Hujića na obilježavanju ovako bitnog datuma za sve Petrovčane i da li je on načelnik samo jednog naroda ili svih građana ovog malog Krajiškog grada, reagirao je i Organizacioni odbor za obilježavanja Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca čije reagiranje prenosimo u nastavku.

Organizacioni odbor za obilježavanja Dana oslobođenja Bosanskog Petrovca smatra da na spornom video materijalu nije uvrijeđen nijedan narod, a pogotovo Srpski narod, nego da se spominje paravojna formacija “četnici” koji su učinili velika zla na područjima cijele Bosne i Hercegovine, a posebno Bosanskog Petrovca, kako u ratu 1992-1995 godine, tako i 1941-1945 godine. 

Također spominju da su zgroženi činjenicom da je krajnji cilj ove lažne kampanje podržan od načelnika Zlatka Hujića i njegovih pristalica jer je to još jedan dokaz da je načelnik Bosanskog Petrovca saglasan sa gore navedenom incijativom o ukidanju obilježavanja Dana Osloboženja Bosanskog Petrovca pa kroz video u kojem se spominju “četnici” pokušava doći do bilo kakvog razloga za ukidanje ovog važnog datuma za sve građane Bosanskog Petrovca.

Putem svih pisanih i elektronskih medija u Bosni i Hercegovini poručujemo načelniku Hujiću da građani Bosanskog Petrovca koji su preživjeli rat, bili protjerani iz vlastitih domova, a posebno oni koji su izgubili člana porodice od ruke četničkog agresora, nikad neće zaboraviti na 14. septembar tj. Dan oslobođenja Bosanskog Petrovca te da će ga uvijek obilježavati i da im to ni načelnik, a ni općinsko vijeće neće i ne mogu zabraniti.

 

(Izvor: Saff)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 22/09/2017 - 10:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top