OŠCZ Bosanska Krupa: Stanje pod kontrolom, ali i dalje strogo voditi brigu o mjerama predostrožnosti

Krupa

Općinski štab civilne zaštite (OŠCZ) danas je održao još jednu sjednicu s ciljem praćenja stanja pandemije koronavirusa u Bosanskoj Krupi. Rečeno je da je stanje pod kontrolom, ali da građani i dalje moraju strogo voditi brigu o mjerama predostrožnosti kako bi se spriječilo širenje zaraze.

U Bosanskoj Krupi se u samoizolaciji, prema podacima Doma zdravlja, nalaze 144 osobe. Podsjećamo da imamo jedan potvrđen slučaj zaraze i nažalost jedan smrtni slučaj.  

Zdravstveno stanje pacijenta zaraženog virusom je, kako kažu predstavnici Doma zdravlja, stabilno. Na kućnom je liječenju i bez ikakvih komplikacija. Klinička slika je dobra i kod svih građana koji se nalaze u samoizolaciji. Dobra vijest je i da su negativni nalazi na testove supruge i unuka zaraženog, kao i njihovih direktnih kontakata. U Bosanskoj Krupi jučer nije niko testiran, danas će biti urađena tri testiranja, a sutra kako trenutno stvari stoje jedno. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice Bosanska Krupa, izražavaju zadovoljstvo zbog poštivanja mjera zabrane kretanja. U posljednja 24 sata samo je jednoj osobi, od ranije poznatoj policiji, izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja policijskog sata. 

Komandant OŠCZ Armin Halitović ističe da u ovom trenutku nema potrebe za dodatnim mjerama i naredbama, da je dovoljno što je doneseno i rečeno u proteklih 20-ak dana. Naglasio je da je i dalje neophodno strogo voditi brigu o mjerama predostrožnosti, naročito u ovoj i narednoj sedmici koje se smatraju ključnim u borbi protiv koronavirusa. 

 

OČCZ na današnjoj sjednici donio je odluke o plaćanju računa za izolatorij, vizire, troškove aktivnosti u svrhu praćenja i prevencije širenja koronavirusa koji zajedno iznose oko 5 hiljada KM.