Osmijeh Palestinke Merjem obisao je svijet izraelski vojnik vukao ju je za hidzab a onda ga je ostavila bez rijeci (video)

Palestina
Na društvenim mrežama objavljen je snimak hapšenja mlade Palestinke Merjem Afifi u Jerusalemu. Nakon brutalnog hapšenja, jedan od vojnika je uhvatio Merjem za hidžab i tako je vukao po asfaltu, ova hrabra Palestinka je postavila nekoliko veoma zanimljivih pitanja izraelskom vojniku koji ju je uhapsio, prenosi Saff.

 

Ovaj razgovor između Merjem i izraelskog vojnika objavio je portal “Jewish Voice for Peace” koji je pozvao Jevreje širom svijeta da se upitaju da li žele da im djeca budu brutalna kao vojnik sa snimka.

“Šta sam ja uradila, samo sam branila djevojku koja su tukli, jesam li zato uhapšena”, upitala je Merjem izraelskog vojnika koji je samo šutio. Nakon toga je Merjem konstatirala da je uhapšena jer je samo branila ljude koji su nepravedno istjerani iz svoje kuće. A nakon toga ga je upitala kako se osjeća i da li želi da anjegova djeca odrastaju braneći svoja prava ili da služe onima koji terorišu i tlače druge ljude.

“Kako se osjećaš, možda imaš porodicu, djecu, da li želiš da tvoja djeca odrastaju braneći svoja prava ili prava tlačitelja? Je li ovo ono što si želio kada si bio mlad, kada si bio dijete, da budeš na pogrešnoj strani, jel to ono što si želio”, upitala je Mariam zbunjenog izraelskog vojnika. (Hanuma.ba)