Osnažena saradnja Općine Bosanska Krupa, ŠDP Unsko-sanske šume i JKP „10. JULI“

Špd
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je predstavnicima ŠPD „Unsko-sanske šume“, odnosno Pogona gospodarenja za općinu Bosanska Krupa Sebihi Pašalić i direktoru JKP „10. Juli“ Zihadu Jašaragiću uručio zahvalnice za pomoć u čišćenju i uređenju Starog grada „PSET“ i Malih ada u Bosanskoj Krupi.

ŠPD „Unsko-sanske šume“ i JKP „10. JULI“ početkom ovoga mjeseca su, na inicijativu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, zajedno radili na uređenju Starog grada „PSET“ i Malih ada u Bosanskoj Krupi. Na Starom gradu se nekoliko dana radilo na uklanjanju smeća, korova i rastinja koje oštećuje zidine tvrđave, a u Malim adama na uklanjanju stabla oborenog usljed snažnog vjetra.

Načelnik Armin Halitović je u želji da istakne važnost dobre volje i ovih aktivnosti, koje su lekcija o tome kako se treba odnositi prema okolišu i kulturno-historijskim spomenicima, predstavnicima spomenutih preduzeća uručio zahvalnicu. 

„Zasluge pripadaju našim šumarima i komunalcima, uposlenicima koji su odradili posao ali i njihovim rukovodiocima, dakle uz pomoćnicu upravnika Sebihu Pašalić, direktoru JKP Zihadu Jašaragiću i direktoru za oblast šumarstva pri Unsko-sanskim šumama Denisu Burziću“, rekao je kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

 

Na sastanku je razgovarano kako o zajednički realiziranim aktivnostima tako i o budućim projektima. Istaknuto je da će u narednom periodu u značajnoj mjeri biti osnažena saradnja između Općine Bosanska Krupa, ŠDP Unsko-sanske šume i JKP „10. JULI“, naročito u održavanju okoliša, očuvanju životne sredine.