Oštar komentar mlade Cazinjanke: Tražite da narod glasa za vas, milostinju od sebe pravite…

,

“Politiko, igra si velika”, započela je svoj status na FB djevojka iz Cazina koja se na konkursu javila za posao u Domu zdravlja Cazin.

Konkurs u DZ Cazin, kao vrlo dobar i odličan učenik u Medicinskoj školi, pokazajući se i kao odličan radnik tokom pripravničkog staža, 2 tačna odgovora od ponuđenih 10, ja se svog znanja ne stidim jer samo ja znam koliko je truda i neprospavanih noći uloženo u njega. Zašto nije bilo usmeno provjeravanje pa da vidimo da li bi ovi sa zadnjeg mjesta bili prvi i suprotno?!

Sramno je da se poništavaju tačni odgovori djevojci koja je četiri godine školovanja imala 5.0 prosjek i da ta ista ima 5 tačnih odgovora te da se prvo izbjegava pokazati test.

Sramno je da, dok su se čekali rezultati odnose se koverte, kakve koverte, sa riješenim testovima onih koji su primljeni?

Tražite da narod glasa za vas, milostinju od sebe ovaj mjesec pravite, skrivate se pod maskom koju ste nazvali "poštenje", da li je ovo prikaz vašeg poštenja ili u to vjeruju oni koji su pošteni na isti način kao i vi?

Nemojte bježati i liječiti se u inostranstvu, a nek se pojedinima ruke i dalje tresu prilikom davanja injekcija ili infuzija, ja znam koliko vrijedim i bojim se samo Dragog Allaha od kojeg mi sudbina i ovisi.

Doviđenja Bosno, ovo je bio moj zadnji pokušaj da na pošten način nešto ostvarim, a nadam se da tako misle i mnogi kojima se dešava isto kao i meni, negdje drugo moje znanje će se gledati i više će se znati cijeniti.

Danas moraš biti lažov i pokvaren da bi u životu bolje prošao, a sve što javno ispliva na površinu, na kraju se i pokaže kao istinito.

"Ali ja sam uvijek više volio biti prevaren, nego pokvaren, više sam volio da ispadnem naivan, nego surov."- zaključila je u svome FB statusu Lejla Hadžalić iz Cazina.

.
Izvor: