Ostavke zbog vezanja djece: Ko su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić?

Saida Kastrat je druga članica Upravnog odbora Zavoda Pazarić. Ona trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače

Nakon što su fotografije i videosnimci djece vezanih ruku i nogu iz Zavoda Pazarić zgrozile cijeli svijet uzorkujući i proteste građana iz Nadzornog i Upravnog odbora ovog Zavoda nije bilo ni riječi.

Na čelu Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić nalazi se pomoćnica za socijalnu skrb u Ministarstvu rada i socijalne zaštite HNK-a Janja Milinković. Članica je HDZ-a BiH i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“.

 

Image

Član Upravnog odbora je i Anes Kaleta koji je i uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Saida Kastrat je druga članica Upravnog odbora Zavoda Pazarić. Ona trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, gdje smo je jučer i kontaktirali, ali nije željela komunicirati s medijima, uputivši nas na saopštenje iz Zavoda Pazarić.

Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići i Ivana Bago, koja je, prema pisanju drugih meidja, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.

Faktor je prošlog mjeseca pisao da je za tri člana Nadzornog odbora Zavoda Pazarić za taj mjesec isplaćeno 2.959 KM.

Niko iz ova dva odbora još se nije obratio javnosti i preuzeo odgovornost da ako ništa drugo objasni šta se tamo dešava i zbog čega su djeca vezana satima. Sad nam presotaje samo da čekamo na rekciju tužilaštava.

 

OSLOBOĐENJE PORTAL