Oštra svađa vijećnika i oca savjetnika iz Cazina: Radnike Džehveruše si napravio prosjacima- Nahrani pse da ti se sin može naspavati jadnik…

.

 

Nakon što je u proljeće na veoma prljav način i pod veoma čudnim okolnostima na doslovno tajnoj sjednici Vlade USK smijenjen Izan Mustafić tadašnji direktor ZZO jer nije htio ispunjavati stranačke želje aktuelnog premijera ( Mustafe Ružnića op.aut.) i pojedinih NES-ovih želja, uputio je pitanje premijeru Ružniću, Halil Bajramović, vijećnik u Bihaću: “ Zbog čega ti je nakon samo 90 dana i taj direktor, Almir Lipovača podnio ostavku?

U svojoj objavi, upitao je premijera šta ste sve tražili od tog direktora, u tom periodu mandata, a ako ne objasniš mi ćemo dokumentovati

A zatim nastavio da je premijer okupio u svome kabinetu brlog savjetnika… što je posebno izazvalo raspravu na društvenim mrežama kad su mu se ‘javili’ neki od savjetnika.

Naime, na svome FB profilu, nedugo nakon objavljivanja posta Bajramovića, jedan od savjetnika premijera Ružnića, Sulejman Samardžić je postavio status: “A što psi jutros laju, valjda lov ili šta. Dobro je da su na lancu.”

 

Ovaj status je Bajramović razumio da se na njega odnosi i podijelio ga na svojoj objavi, uz komentar:

“Evo ga i savjetnik premijera Mustafe Ružnić, savjetnik Sulejman Samardžić je počeo da radi- jedan od onih 5 savjetnika premijera koji ne dolaze na posao a uredno primaju plaću, veliku plaću. Upravo građani USK mogu da se uvjere da ovaj savjetnik radi, doduše od kuće, vjerovatno zbog kovid mjera.”

 

Nije dugo čekao na odgovor. Javio se lično otac savjetnika Sulejmana, Smail Samardžić koji je Bajramoviću poručio: “Kako ti Sedru napustiše migranti počeo si kritikovati vlast- ne valjaju ili ne znaju to bi možda bilo i u redu da si ti neka poštenjačina ili neki sposoban poduzetnik. Kad prođem pored Džehveruše plače mi se, iako nisam bio uposlenik, ti i takvi kao ti, ni za šta, već za rat… Za vas je majka rat.. Pričaš o nekom lopovluku, a radnike Džehveruše ste napravili prosjake, a tako je i sa svim ostalim gdje ti rukovodiš… Možda bi bilo dobro da ti budeš direktor Zavoda (ZZO) da izgleda ko Džehveruša.”

 

Nastavila se rasprava, a Bajramović mu odgovorio: “Vidi kako babo brani sina savjetnika… Džehverušu ste vi napravili onakvom kakva jeste, uništavali dok niste uništili ali mene niste uspjeli ni staviti pod kontrolu, a niste me uspjeli ni uništiti to svjedoče ovi moji postovi i zbog toga ćete Bogu odgovarati ako nikom drugom.

Ti za početak nahrani te pse da se sin može naspavati jadnik… Spašavaj sina dok možeš, jer vidiš da mu se psi pričinjavaju na sabahu, jadan a tebi je najvažnije da dolazi plata sa budžeta i tome će doći kraj paraziti…”

Babo savjetnika Samardžića je odgovorio da nema oraha u džepovima, da je bio dobrovoljac, da nije švercovao kao neki, misleći vjerovatno na Bajramovića, a da se njegov sin školovao i da su ga prepoznali i dali mu šansu. I bolje i to nego da je slušao Halila, vozio bi u Rad Cazinu i danas bi ga tužavao za neisplaćene plaće kao i drugi…”- naveo je.

U ovoj javnoj raspravi na Facebooku, u koju su se uključili i neki drugi prijatelji i poznanici sa obje strane, nažalost oslikava se stanje naše političke scene u Cazinu i Krajini.

 

Ona pokazuje i kakvi su profili ljudi koji danas upravljaju našim gradom i kantonom, kao i onih koji se bore da budu na njihovom mjestu. I sigurno možda najbolje oslikava zašto je najveći broj naših, posebno mladih sugrađana i sugrađanki dosad već napustio Cazin i Krajinu i svoju nafaku otišao tražiti širom Evrope i svijeta.

 

Zato, jedino oni političari u našoj zemlji, koji se bave rješenjima za ljude, pričaju o njima i na tim se osnovama povezuju sa drugima, trebaju našem kraju i narodu i samo takvi mogu donijeti promjene koje će zaustaviti negativne trendove odlaska i vratiti perspektivu u naš Cazin, Krajinu i Bosnu i Hercegovinu.

Foto: FB