Vodostaj Mutnice u porastu, na Ostrošcu evidentirano remećenje javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju. U ugostiteljskom objektu „Dva bećara“ na Ostrošcu došlo je do remećenja javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane dva lica. Uručeni prekršajni nalozi.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52  pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Građani Cazina i ove godine mogu se u Domu zdravlja Cazin besplatno vakcinisati protiv sezonske gripe. Vakcinacija se vrši svakim danom do 13:00 sati.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, magla ili niska oblačnost smanjuju vidljivost. Izdvajaju magistralne puteve: M-17 Blažuj-Konjic-Drežnica, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-5 Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar, te šire područje Doboja i Mrkonjić Grada. Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i sitniji odroni.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.