Ostrožac: Održani treći međunarodni susreti autora na Uni

Dvorac Ostrožac - U periodu od 31.08. do 02.09.2018.godine, po treći put na prostoru USK-a održana je vrlo značajna manifestacija, koja pomalo već poprima obrise festivala književnosti, pisane riječi i izdavaštva.

Tokom prvog i posljednjeg dana nekoliko aktivnosti koje je predvidio ovogodišnji program manifestacije, održane su u Bihaću.

Drugi dan je bio rezervisan za stari grad Ostrožac, posjetu ovom biseru Krajine, promociju dvije knjige i popratne sadržaje ovih susreta.

U subotu, 01.09.2018. godine Ostrožac je bio domaćin književnicima iz naše zemlje i regiona. Na početku otvorena je još jedna izložba našeg cazinskog umjetnika Husnije Topića. Nakon taga uslijedila je promocija romana „Vrijeme bez kazaljki“ autorice Remzije Kanurić Oraščanin. Promotr je bio Jusuf Bajrektarević koji je ukazao na neke pouke iz knjige prije svega da da vodimo računa u koga imamo povjerenje i da jačamo svijest o našem identitetu uz ekonomski patriotizam bez naivnosti.

Promovirane su i zbirke pjesama „Govor duše“ autorice Dežhve Havić. Uz druženja, pjesme i priče prisutni su slušali književnost, knjige u ambijentu starog grada Ostrožac.

Za domaća jela pobrinulo se Udruženje žena Ostrožac